GO! Campus Kalevoet - Nekkersgatlaan 17, 1180 Ukkel - Tel: 02 370 64 40 - info-secundair@campus-kalevoet.be

facebook


flickr


youtube


ouders


smartschool
Koninklijk Atheneum Ukkel Onze School Praktisch Aanbod Actualiteit Contact

Toneel: De mens

Toneel De Mens

11-05-2017

Op donderdag 11 mei ging 5Ha samen met hun lbv leerkrachten naar het toneelstuk "De mens". Het onderwerp van het toneelstuk (Homoseksualiteit, transgender en identiteitscrisis ) werd op voorhand gecommuniceerd.
Op het moment zelf kregen de leerkrachten geen negatieve reactie, maar sommige leerlingen konden hun ongemak niet verbergen.

Aangekomen in de zaal werd iedereen verbaasd, wanneer er voor ons iemand stond waarvan wij in het begin niet konden zeggen of het een man of een vrouw was. Doorheen het stuk begrepen wij dat de acteur-regisseur als man was geboren maar hij had zich laten opereren om een vrouw te worden.
Het stuk was goed omdat tijdens de hele voorstelling er niet gespeeld werd door de acteur, maar eerder verteld over haar persoonlijk parcours. De toneelspeler creëerde zelf soms een directe interactie met haar publiek. Een sterk punt van dit toneelstuk was het feit dat het meerdere sterke boodschappen had in verband met identiteit en jezelf te durven zijn.
Na 1uur toneel en een tiental minuten waarbij wij vragen konden stellen, eindigde onze uitstap in Sint-Lambrechts-Woluwe. Niet iedereen heeft deze dag iets geleerd, maar het is zeker dat er in iedereen hun gedachten iets gebeurt is.